Propellers hebben het hard te verduren. Er komen stenen tegenaan, bij het omlaag halen van de sterndrive komt soms de propeller tegen de grond aan en de krachten op een schoef zijn erg groot. Vandaar dat propellers snel beschadigingen op kunnen lopen.

Zelfs kleine beschadigingen hebben direct gevolgen. De weerstand neemt toe en cavitatie zorgt voor een directe vermindering van aandrijving en verhoging van brandstof gebruik.

Grote beschadigingen kunnen gevaarlijk zijn, rondvliegende propellorbladen kunnen het gevolg zijn..

Zorg er daarom voor dat propellors altijd in goede staat zijn.

Niet altijd heeft een motor de optimale propeller. Voor elke configuratie moet een andere propeller gekozen worden. Draait de motor voornamelijk lage toeren dan is een grotere propeller het beste. Bij hoge toeren zijn kleinere propellers het beste.

Sommige motoren lopen het beste bij een constant toerental. Voor zulke boten zijn er propellers met een variabele spoed. Maar ook andere boten hebben baat bij een propeller met een variabele spoed, het brandstofverbruik kan aanzienlijk afnemen gecomineerd met een toename van kracht en flexibiliteit.

We zijn leverancier van de meest uiteenopende soorten propellers en materialen, koper, aluminium, staal en composiet. Natuurlijk leveren wij OEM propellers maar er zijn veel alternatieven te verkrijgen. Pas op voor tweedehands propellers, als deze niet goed bij uw configuratie past kan deze door een te krachtige motor uit elkaar spatten.

En van de merken die wij voeren zijn Propulse Propellers. Deze composiet propellers zijn zeer robuust en efficient.

Een propeller is eenvoudig zelf te vervangen en het is verstandig altijd een reserve propeller bij u te hebben.

Neem contact op voor meer informatie.