Selket bestaat sinds 2000. Wij zijn gespecialiseerd in inboard motoren. Het aanschaffen van nieuwe inboard motoren, het onderhoud aan inboard motoren en het on-site service aan inboard motoren.

De inboard motor kan natuurlijk niet los worden gezien van het overige mechanische delen, de sterndrive, de besturing en de propeller.
Door onze specialisatie en ervaring is Selket in staat snel oplossingen te vinden voor storingen. Wij identificeren de oorzaak van de storing en vinden de onderdelen om de storing te verhelpen.

Power engines en speedboten zijn bij ons aan het goede adres. Wij reviseren en optimaliseren de configuratie met als doel een betrouwbare boot.
Marine motoren zijn niet te vergelijken met motoren die bijvoorbeeld in auto's zitten. Marine motoren draaien op veel hogere toeren en dat voor veel langere tijd. De pakkingen krijgen het zwaar te verduren. De temperaturen binnen en rond om de motor lopen hoog op.
Alle delen van de motor moeten zo ontworpen zijn dat ze tegen (zee) water kunnen. Roest van metaal, het breken van rubber delen en kortsluiting is alleen te voorkomen met een speciaal Marine model van een motor. Vervangende onderdelen moeten aan strenge eisen voldoen.

Bij storingen van outboard motoren wordt sneller gedacht aan vervanging. Dit is niet het geval bij inboard motoren. Vaak zijn inboard motoren een integraal onderdeel van de boot. Inboard motoren zijn betrouwbaarder en waardevoller. Vandaar dat bij inboard motoren een specialist nodig is voor onderhoud en het oplossen van storingen.

Selket is uw specialist voor het oplossen van storingen, het voorkomen van storingen en het uitvoeren van gedegen onderhoud.

Inboard motoren zijn complexer en nemen, in vergelijking met outboard motoren,minder volume in. Het gevecht om elke kubieke centimeter in de romp van uw boot is hier duidelijk zichtbaar. Alleen een specialist weet de weg.

De inboard motor zal een keer vervangen moeten worden. De waarde van een boot kan aanzienlijk toenemen met het plaatsen van een vervangende inboard motor. Het vinden van een goede en betrouwbare vervanging is niet eenvoudig. Het moet binnen de configuratie van uw boot passen, de aansluitingen voor de aansturingen moeten goed passen.
Selket is ook hier uw specialist.